Sidor

tisdag 5 april 2011

Singapore

(Skrivet den 4:e april, mandag)

Nu sitter vi har i China-Town i Singapore. Har har vi bott i tva natter och har tva natter kvar. Vi gillar Singapore! Vagen hit var ganska go ocksa! Om man vill lyxa till det lite extra i bussen ar det bara att lagga till nagra kronor. Jag sager bara Twilight, Supermario, The Last Song medmeramedmeramedmera! Vi hade att gora pa den 6:timmarsresan vill jag lova!
I Singapore fick vi dock ingen kanonstart. Nar vi kom fram i lordags akte vi direkt till Little India. Dar skulle det finnas mycket billiga backpackerstallen tydligen..tji fick vi! Dorms (sovsalar med ca 20 sangar) kostar ca 100 kr per person/natt. Och vi som hade kopt sa manga Converse i Kuala Lumpur ville bo lite sakrare sa att vi inte skulle bli bestulna pa dessa vardefulla skor! Sa vi tog oss in till China-Town, for det lat ju billigt tyckte vi. Men i taxin pavagen dit fick vi hora att det bara fanns dyra hotell dar. Jotack, det stamde bra! Men klockan var mycket sa vi var tvugna att ta forsta basta. Sa forsta natten var vi ganska depp! Den natten kostade oss lika mycket som att bo en vecka i Thailand. Men vi gick upp tidigt nasta morgon for att hitta billigare hotell. Det blev bra tillslut! :) Dyrt och trangt som sjutton, men det ar sant man far ta har i Singaore! Sa nu bor vi 4 st i ett rum med en queenbed och en extra-madrass. Haha!

Igar, Sondag, akte vi och besokte kyrkan Heart of God Church. Vi har hort mycket om den genom Ny Generation. Det ar en kyrka med valdigt mycket ungdomar har i Singapore. De har gudstjanster for vuxna och barn pa lordagar och for ungdomar pa sondagar. Och det var verkligen FULLT med folk nar vi kom dit. Alla var sa sjukt oppna och valkomnande! Dar har vi allt mycket att lara hemma i Sverige! Efter the "Service" som de kallar sina gudstjanster har, akte vi in till huvudgatan har i Singpore tillsammans med tva supertrevliga tjejer vi traffade i kyrkan, Elisabeth och Anabel. De visade oss runt, vi at Singporisk (eller vad man nu sager) mat och de visade alla de bra shoppingcentrena. 4 vaningar med Forever 21. Vi var i himmelriket!

Idag har vi akt sightseeingbuss genom Singapore. Vi har sett allt ifran sjuuuka privata lyxhus till stora lyxiga shoppingmalls, tempel m.m. Allt har ar sa frascht och tufft! Haha.

Vi har aven bokat flyg till Ho Chi Mihn City (Vietnam). Vi aker pa onsdag och stannar nagonstans i Vietnam i ca en vecka for att senare ta oss vidare till Thailand igen. Det ar bara lite mer an tre veckor kvar nu! Det kanns helt sjukt! Vi har flera ganger pratat om att boka om hemresebiljetterna...sa vi far val se nar vi dyker upp dar hemma ;)


Bussresan fran Kuala Lumpur till Singapore. Vi hade kul minsann!


 


Mycket uppstallningsbilder! Hahaha
 
Underbara Anabel och Elisabeth som var vara basta guider i Singapore!

 

Maten de visade oss var...intressant.. haha. Men vi hittade nagra favoriter iallafall! Har har vi fiskbullarna (inte en av favoriterna)


Idag glomde vi var Loney Planet, sa det tog ett tag att hitta till Sightseeingbussarna. Da hann vi se lite andra grejjer pa vagen! Har ar det en massa mysig restauranger och cafeer.


   




  



Har har vi lyckats boka flygbiljetter efter mycket om och men. Klockan var tva pa natten och vi gick forbi en massa matstallen dar de skrek "Chineeeees foood". NEJ vi vill inte ha chinamat kl 2 pa natten!  

Inta sparvagnsposition!

Vilka turister va! 



Ryggsack och converse ar resefashion! POW!


Sitter och kollar pa folk pa Singapores gator. Det kan man gora i timmar!

Idag har vi shoppat traningsskor ocksa!

Tack for denna gangen! Vi hors i Vietnam eller Thailand! Puss och kram till alla vara nara och kara fran reseganget genom Bella 

1 kommentar: