Sidor

måndag 4 april 2011

Perhentian Island

05.00 skulle vi sta redo utanfor hotellet och vanta pa minibussen som skulle ta oss till  tvars over landet till ostsidan. Vi hade verkligen tur att vi hade fatt tag pa ett bolag som fortfarande korde till P.I for de flesta hade slutat kora dit med bat pga vagorna. Duktiga som vi ar hade vi kopt lite frukot dagen innan, morkt brod, yoghurt och frukt. Annie, lite av resans klant, spillde ut hela sin yoghurt i knat.
Efter en sex timmars resa pa varlden slingrigaste och hoppigaste vagar  var vi framme vid hamnen och vi trodde det varsta var over. Vi hade val tankt oss en lite storre bat som vi var vana vid, men den vi akte i var en liten sketen en, som Thailands longtailbatar fast i plast. Vi kan saga att denna resan var den varsta vi nagonsin varit med om och kommer forhoppningsvis vara med om. Naradodenupplevelse till MAX! Vi korde mot vagor som var tre- fyra meter hoga som hade bildats efter jordskalvet i Burma. Blod, svett och tarar ar bara fornamnet pa den resan gott folk. Det har aldrig varit sa skont att kanna land under foten igen som nar vi steg i land pa det vi har hort ska vara Malaysiast nast finaste o, Perhentian Islad.
Vi hade blivit avslappta pa en strand pa andra sidan on for att dar kunde man fortfarande kora iland utan att valta. Vi borde sett ganska vilsna ut for det kom fram en snall sjal ganska sa snabbt och fragade om det var forsta gangen vi var har. Vi skulle korsa hela ons djungel for att komma till varan sida av on och pa den biten sag vi mer djur an pa hela resan haha, bla vaaaldigt stora varaner.
Checkade in pa Mainson hotel som lag ganska hogt upp och inte precis vid stranden, sa bada vi och paronen kunde kanna oss trygga! Fick ett rum med en dubbelsang och en extra bed, det ar lite sa vi jobbar nu, trangt men billigt. Hela on var stromlos pa dagarna sa el hade vi bara fran halv sju pa kvallen till atta pa morgonen.
Dom som jobbade pa hotellet blev som en liten extrafamilj. Goaste hanget pa denna resan!
Vadret var ju inte det basta, regnade alla dagar utom en da vi stekte med olja och gissa vad.... jaaaaa vi (nagra av oss iaf haha) blev knallroda! Vagorna vi badade i var sjuka och strommarna valdigt stromma, men oj sa kul det var!  Dom andra dagarna spenderades pa hotellets resturang med personalen. Blev reedit harliga dagar fast vadret var som det var.

En kvall borjade med lite mysigt gitarrspelande runt bordet med personalen och slutade med karaoke, "Sma grodorna" och malaysisk-dans pa scenen. Galet men roligt!

Valdigt stort minus i hela detta ar att stackars Bellabajs blev matforgiftad. Lag och spydde pa natten och pa morgonen och hela dagen hade hon feber. Da var det inte mycket med henne stackarn.. Men daddy och hans crew langade tabletter ( ofarliga, helt vanliga painkiller-tabletter, men dom akte i papperskorgen nar vi kom till rummet) och vi fick gratis mat till Bella sa dom tog sa val hand om oss! Efter andra dagen var hon pa fotter igen som tur var.     

Traffade aven pa vara vanner, Felicia, Camilla och Michaela fran Koh Lipe, helt ovantat en kvall. Stekte pa stranden och sen bbq och hang pa hotellet pa kvallen. Jattemysiga och goa tjejer!

Blev att vi stannade fyra dagar for att invanta Bellas tillfrisknande, men om vadret hade varit finare hade vi latt kunnat stanna en vecka.


Ursakta roran med bilderna.. Ska fixas sa fort vi har tid!

Puss och Kram pa er dar hemma!

/ Elina



batturen










GODASTE mangoshaken!



Camilla, Michaela, Felicia



Daddy och Keeper



Traffade pa Rebecca och Matilda fran Jkpg, varlden ar val allt bra liten va!









En av Annies alla dunderkurer. Denna gangen mot halsont.



Jojo och Daddy

Proppar i Bella vatskeersattning

Egopix time!

Svenska/engelska/malaysiska lektion



 Daddy, varan kara extrapappa

Jojo, Keeper, Faatshoom, Daddy, Papa



Man far tager vad man haver som regnskydd..










Annie far en aloe vera ku mot hennes stekta ansikte med blasor


Sofies var btter i flera dagar for att hennes skor hade gatt sonder. Fanns inte sa manga att valja pa pa on, men hon fastnade verkligen for dom svarta och slog till. Dock sa skoljdes hennes ena sko bort efter en vag som kom laaangtlangt upp pa sranden och Sofie blev forkrossad. Som tur var fann dar manga ensamma flippflopps uppskoljda pa stranden sa tillslut fick hon sina flippflopp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar